Over Bootcamp Enschede

Bootcamp Enschede is in maart 2016 begonnen vanuit het MENATWORKOUT project, een samenwerking tussen Men at Work en FitDutchies. Na dat project zijn we als Bootcamp Enschede doorgegaan. Iedere woensdagavond trainen we met een gezellige groep onze fitheid.

Wat is bootcamp?

Bootcamp kenmerkt zich door trainen in de buitenlucht. In teamverband werken we aan ons uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Dat doen we in verschillende trainingsvormen, zoals circuittraining, High Intensity Training en intervaltraining met hardlopen. Iedere week is de training anders opgebouwd, waardoor het lekker gevarieerd blijft. Soms gebruiken we materialen als een battlerope, kettlebell, sandbag, slam ball, springtouw, etc., de andere keer werken we met alleen ons eigen lichaamsgewicht of we gebruiken elementen in onze omgeving die we tegenkomen, zoals bankjes en betonblokken.

Waarom is bootcamp goed voor je?

De variatie in trainingen zorgt ervoor dat je jezelf iedere week weer kunt uitdagen. Je zult er lichamelijke voordelen aan ondervinden, zoals het opbouwen van kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook mentaal geeft bootcamp je een boost. Iedere training wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, waardoor ook je doorzettingsvermogen getraind wordt.

Door de intervallen die in de bootcamp trainingen zitten, verbrand je niet alleen tijdens de training veel calorieën, maar het zorgt ook voor een hogere verbranding ná de training.

Blijvende uitdaging

Iedere acht weken staat er een zogenaamde benchmark workout op het programma, waarmee je je eigen vooruitgang kunt testen en je jezelf op die manier uit kunt blijven dagen. Deze workout bestaat uit een aantal oefeningen die je binnen een bepaalde tijd voor jezelf zo vaak mogelijk moet doen. Die score wordt genoteerd en na acht weken herhalen we exact dezelfde training, om te kijken of je je eigen score kunt verbeteren.

Is Bootcamp Enschede geschikt voor iedereen?

Ja, absoluut! Zowel beginners als gevorderden kunnen met Bootcamp Enschede meedoen. We doen vaak oefeningen op tijd, waardoor je ze in jouw eigen tempo kunt uitvoeren. Daarnaast bestaan voor vrijwel alle oefeningen ook low-impact varianten of kun je het juist wat zwaarder voor jezelf maken met wat extra gewicht, dus ieder wat wils. Ook blijft bij Bootcamp Enschede het hardlopen beperkt. Als we hardlopen, zijn dat rondjes of sprintjes op het plein of korte stukjes door de stad/naar het Volkspark. In het laatste geval heb je altijd de mogelijkheid om op je eigen fiets mee te fietsen als je niet wilt/kunt hardlopen.

Benieuwd naar hoe onze trainingen gaan? Bekijk eens wat video’s op YouTube of kijk voor een impressie op Facebook.

Enthousiast geworden?

Kom het snel een keer zelf proberen! Kijk snel waar en wanneer we trainen en meld je aan voor een gratis proefles! De trainingen worden gegeven door Desiré van den Beld, CF-L1.