Coronavirus update

Update n.a.v. de persconferentie van 6 mei 2020

Op 6 mei heeft Premier Rutte in de persconferentie bekend gemaakt dat we vanaf 11 mei 2020 weer op 1,5 meter van elkaar buiten mogen sporten. Goed nieuws dus voor Bootcamp Enschede! Vanaf woensdag 13 mei gaan we weer trainen op het plein aan de Hermandad. Daarbij houden we ons aan een aantal regels. Lees de informatie op deze pagina goed door.

Verantwoord buiten sporten bij Bootcamp Enschede

 • Gezond verstand staat voorop! Houd je aan de algemeen geldende hygiënemaatregelen:
  • Was voor en na de training je handen minimaal 20 seconden met zeep;
  • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Houd minimaal 1,5m afstand.

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24u (ook milde!) symptomen hebt gehad: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts (>38 graden). Ook huisgenoten/gezinsleden hebben géén van bovenstaande symptomen. Als iedereen 24u lang geen klachten heeft gehad, mag je weer buiten sporten.

 • Blijf thuis als je in thuisisolatie zit of het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) tot minimaal 7 dagen na de uitslag van de test. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is. Dan minimaal 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was.

 • Heb je je al aangemeld, maar krijg je voor de training toch symptomen? Meld je dan af.

 • Kom niet onnodig vroeg naar de locatie, niet eerder dan 10min voor aanvang van de training.

 • Bij aankomst op het Hermandad zoek je een plekje bij 1 van de betonblokken, beginnende aan de kant van de GGD. Dat blijft jouw plekje gedurende de training.
Eén persoon per betonblok = meer dan 1,5m afstand en genoeg ruimte voor iedereen.
 • We houden te alle tijden minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.

 • Tijdens de training gebruiken we geen gedeelde materialen, alleen ons eigen lichaamsgewicht. Heb je een matje, voel je vrij om die mee te nemen, maar de training zal erop aangepast worden dat we niets nodig hebben.

 • Krijg je tijdens de training last van eerdergenoemde symptomen, ga dan direct naar huis.

 • Betaling contant is tijdelijk niet mogelijk om contact te vermijden. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een digitaal betaalverzoek.

 • Na de training gaat iedereen direct naar huis.

Heb je nog niet eerder meegedaan met Bootcamp Enschede? Dan heb je recht op één gratis proefles.

Ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien!

Sportieve groet,
Desiré

Disclaimer: bovenstaand protocol is gebaseerd op de RIVM-richtlijnen en conform het landelijke Protocol Verantwoord Sporten waarnaar Gemeente Enschede verwijst. Het protocol is ingediend bij Team Sportmaatregelen van Gemeente Enschede en ik heb hun formele toestemming om op bovenstaande manier samen buiten te sporten. Neem voor meer informatie gerust contact met mij op.

Ps. er zijn bronnen die aangeven dat buiten sporten met maximaal 10 personen mag. Ik heb dit uiteraard gecheckt op de website van het RIVM én telefonisch bij het contactcentrum van het RIVM, maar daar geven ze aan dat voor buiten sporten géén max. van 10 geldt. Wel is het “te druk” (termen van het RIVM) als op 1 locatie meerdere sportclubs aanwezig zijn, maar dat is op de locatie van Bootcamp Enschede niet van toepassing.


Update 16 maart 2020

Het RIVM heeft besloten dat ook sportscholen/sportclubs geen groepstrainingen mogen geven, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom ligt Bootcamp Enschede in ieder geval tot 28 april stil. Pas als het RIVM weer groepstrainingen toestaat, zullen onze fysieke trainingen hervatten.

In de tussentijd hoeven jullie echter niet stil te zitten! Als vervanging van de fysieke training op woensdagavond plaats ik iedere maandag een video van een workout online, waar je in die week thuis zelf mee aan de slag kunt. De video’s in deze serie “Quarantaine Thuisworkouts” zijn zo gemaakt, dat je ze gewoon aan kunt zetten en lekker met me mee kunt doen.

Zo kunnen we met z’n allen in ieder geval in beweging blijven! Doe je mee?

Sportieve groet,

Desiré